Popotovanje od Litije do Cateza

Ali ko se na hitro odlocis skocit se na jug Malezije – Tioman Island….Pot se zacne iz Kuala Besut, kjer te stric taxist za 20RM (5evrov) odpelje na preko 100km oddaljeno mestece Terengganu:


Prikaži večji zemljevid

Pa naj mi se kak junak pove kje se peljes skoraj do Portoroza za 5evrov!!!! Se vidi, da je cena bencina 30% cene pri nas.

Prihod je bil super, a glej zlodja….vsi avtobusi do mesta Mersing (izhodisce za jetty) so polna. Od kar zivim v aziji (mimogrede tece 7 mesec) se umirjeno zamislim kaj narediti, brez razburjenja v priemerjavi z podobnim dogodkom doma. Ja nakup karte za prvi prosti bus – to je denes ob 9:30 zjutraj…ok…
Nocitev v hotelu za 20evrskov, to je se najdrazje v Maleziji, sprehod preko mesta (slikce sledijo ko pridem do svojega melga PC-ja in kak free wi-fi) Mesto mi je bilo vsec, veliko kitajskih prelepih restavracij, kamor sem na vecer tudi zavil. Dobra hrana! Pircek za poplaknit ribice in spat.
Danes pa voznja od litije do cateza:

Prikaži večji zemljevid

Je sicer bus zjutraj zamujal 1.5 ure, k sreci je vsaj prisel….Presenecenje na busu – prvic sem sedel na samostojnem sedezu levo, na desni strani pa sedez za dve osebi – skupaj 33 folka na krovu – udobje prve vrste. Voznja na jug je trajala 6-7 ur. Preko zanimive pokrajine, kjer sem opazil spremembo dreves na nam bolj domace ala macesne!

Trenutno cepim v internet kafeju…ker nimam interneta v sobi….in tole nadaljujem jutri ker bo ura interneta potekla….cena 0.5evra/1 ura….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*