Bol, Brač

Sigurno….ni več skrivnost, da sem konec meseca avgusta odjadral na Bol, Brač….Zopet! 😉


Prikaži večji zemljevid

Trenutno teče drug teden dela, kot instructor na tem prelepem otoku. Spominjam, da sem ga “obdelal” pred sigurno več kot 10 leti…Spomin seveda ne seže več kaj dosti…Spominjam se glavne promenadne ulice med borovci, ki je vsa tlakovana s marmorjem, ki pa je itka glavna značilnost za ta otok.

Zakaj zopet ven….ja poletje se je v Sloveniji izsteklo in je prav, da si človek zasluži počitnice. Redno zaposlen folk ima cca 20-25 dni dopusta….no september je temu enak.
Tokrat delam v enem prav super dive centru, v mestecu Bol sta itak samo dva 😉 Za razliko od Malezije je voda precej bolj ledeno mrzla, pa tudi življenje se ne more primerjat…to sigurno….Kar pa mi je všeč na Hrvaškem so nore stene, z ogromno luknjami; kar je za strelca sigurno nekaj kar mu da z novo kitajsko svetilko pravo veselje.
Hobotnice….definitivno nekaj kar sem pogrešal v Maleziji; teh je precej in so tudi precej velike. Slik pod vodo na žalost še nisem uspel narediti, sicer pa moja GO pro kamera itak ni nekaj posebnega.

Nad vodo sem uspešno že postreljal precej fotk, ki pa so na FB…eh še vedno nisem uspel povezati FB galerije z WP blogom…skipte pač 😉

Delovnik za vse nadebudne mlade inštruktorje: začne se ob 9:00 z dvigom glavnih vrat, kuhanje kafeta…na katerega sem se očitno zelo navadil. Nakar se začene s pripravo preme za potapljače, ki gredo na prvi potop ob 10:00. Največ se tavha na Hvaru, ki je dobre 20-30 minut oddaljen z čolnom.
V kolikor imam kak tečaj ali DSD ostanem “na kopnem”, sicer sem na brodici proti Hvaru 😉 YEA.

Povratek okrog 12, pranje opreme, filanje flaš—–glavno: KOSILO!!!

Ob 15:00 druga runda potapljanja in zopet, če ni tečajev brodica za Hvar 😉

K sreči je lokacij preko 10, tako, da se dnevno spreminjajo in vse so resnično zanimive. Sigurno so me stene navdušile in tisti potopi do -40m so veličastni. Svetilka je obvezna za vsakega potapljača 😉

Za začetek samo še povabilo za nadebudne tavharje….Priznam, da me istra ni navdušila, kot me navdušuje tole….Cene: mislim, da je potop z barke s flašo in utežmi 25€, kar je klasična cena….popusti….plačaš mi pivo v sosednjem lokalu pa imava popust….in ja cena je preko 2.5€ za laški pir….BOL = raj v dalmaciji 😉

Pišem še kaj……..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*