Malta – PADI začetni potapljaški tečaj

Petek, tudi tukaj v Avstriji pada sneg. Baje, da v Sloveniji naletava bistveno bolj v primerjavi s Avstrijo. Moj android kaže takole:

  • Šenčur 1°C
  • Celovec 1°C
  • Bugibba 15°C

Kje že je tale Bugibba pomislim, da je tako toplo – pa se spomnim pohajkovanja po Malti tam konec oktobra lani. Malta v središču mediterana s takšno temperaturno razliko; nič čudnega, da tam turizem teče celo leto 😉

Zanimivo, da sem ravno pred dobrima dvema dnevoma objavil na društveni strani izlet na Malto v mesecu marcu z naslovom: Aktivna Malta s Padi začetnim potapljaškim tečajem: PADI Open Water Course. Po pregledu statistike bo v Sloveniji v tistem času 10°C na Malti pa bi moralo biti 20°C 😉
Zakaj tja…ja ryanair ima res ugodno varianto letalskih kart, poleg tega pa je raj za potapljanje. Sicer sem pred kratkim v Lager baru dobil očitek, da ni nič posebnega. Se strinjam, če si se potapljal s morskimi psi na Floridi, Nudibranch-i v Maleziji in Whale-sharki na Filipinih – tu ni primerjave. Če pa si navdušen in srčen potapljač (kakršen sem sam) in ti je zanimivo že potapljanje v blejskem jezeru – potem ti je hrvaško morje še toliko lepše – no potapljanje na Malti pa je potem pika na i.

Malta - začetni potapljaški tečajZakaj pa potapljaški tečaj na Malti….tam je vse globoko na -100m 😉
DRŽI in NE drži – Malta ima ogromno priobalnih lokacij za potapljanje – potem samo izbereš globino do -40 za napredne potapljače ali pa -18m za začetnike. Mene še vedno preseneča razmišljanje vlade saj zgradi nove poti izključno za potapljače, med drugim tudi parkirna mesta. Se vidi, da se zavedajo pomembnost le-teh.
Kaj me moti – angleži – groza še vedno se vidi njihova vladavina, pa vsepovsod so…tudi hrana je tipična angleška – neokusna. Vse ostalo pa je super.
Parkiranje – po želji – kjer je prostor, nekaj kar smo v evropi izkoreninili in imamo “inkasante” redarje, da nam grenijo lajf.
Potapljanje – še 1x se splača – narediš začetni potapljaški tečaj z menoj v prvih dveh dneh in potem te peljem še vsak dan vsaj 3x na različne lokacije in ti pokažem kakšno razbitino – ladjo, hobotnice, jate malih ribic, sem pa tudi ljubitelj nudibranchov – ali po naše polžov. Le-teh je ogromno, manjši ko je…bolj mi je všeč. Zid – svetilka – treniranje plovnosti bo tudi kakšen od potopov, s svetilko pregledaš vsako luknjo na steni in poizkušaš poizkati že sam kakšnega raka ali moreno.
Še 1x marca bo temperatura na Malti bistveno višja in ko se bo Slovenija tako, kot danes jezila nad kidanjem snega – bomo lepo v kratkih majicah proti večeru po potopih na plaži uživali zasluženo pivo 😉

A si upaš?

To je edino vprašanje 😉

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*