T2 TV preko KODI s pomočjo Mikrotik routerja

V preteklem tednu sem spisal kako spraviti T2 TV preko Mikrotik routerja, sedaj pa je čas, da spišem še oz. povem skrivnost kako T2 TV predvajati na kompjutru. Pogoj, da ti deluje T2 TV na računalu je, da imaš naročeno vsaj osnovno TV shemo z okrog 50 programi. Na računalniku jih je v času pisanja vsaj 400. T2 TV ne deluje na Wi-Fi oz. izredno kocka sliko zaradi slabega prenosa wifi.

Počasi….

  • Najprej inštalacija, ker pa so določene zadeve že spisali bom samo prilepil linke.
  • KODI je seveda tudi predvajalnik filmov in obenem downloader podnapisov. Svojo funkcijo obvlada in je res super zadeva.
  • T2 TV na KODI. Oddaljena pot za T2 M3U listo.
    Oddaljena pot za logotipe. EPG pa dobiš s privatnim sporočilom.
  • Seveda KODI ja upravljamo tudi z daljincem. Dodam navodila kako usposobiti še to.

Odpreš kodi in greš SISTEM>NASTAVITVE>SPLETNI STREŽNIK. Označiš “Dovoli oddaljen nadzor preko HTTP. up ime in geslo pa nastaviš kot želiš, potrebno se ga je le zapomniti.

Ker uporabljam iPhone bom napisal navodila zanj. Greš na iStore in vpišeš KODI. Prvi zadetek je Offical Kodi Remote, ki je brezplačen.

Zaženeš remote…Sedaj je pomembno, da sta KODI in iPhone na istem wi-fi/kabel omrežju. Spodaj levo imaš add host>Find Kodi. Poišče ga kar sam, vneseš le še uporabniško ime in geslo in VOILA gremo…ane Uroš….ti je uspelo?

 

Update september 2017: http://matjaz.repnik.eu/2017/09/01/t2-in-kodi/ 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*