Potopisna predavanja

Razlog za izvedbo potopisnega predavanja so iz mojega pogleda na potovanja in kako sem sam odkrival nove destinacije. Potovati sem začel pri 17ih letih, ko sem se prvič z neznanjem tujih jezikov izgubil sredi Pariza, sam. Očitno sem našel pot domov in v še več destinacij po svetu.
Za tem sem začel sprva odkrivati destinacije preko potopisnih predavanj, ki so bila nemalokrat povod, za obisk kake od destinacij.

Svoje destinacije rad predstavim širši javnosti, saj verjamem, da si vsi ljudje ne “upajo” ali pa nimajo neke možnosti odkrivati svet iz različnih razlogov. Skozi fotografije in zanimivo zgodbo jo približam le-tem, kot tudi ostalim, ki si mogoče “mojo” destinacijo želijo ogledati v lastni režiji in prek mene pridobijo samo dodatne informacije.

Moj stil potovanja je v lastni režiji, kar pomeni vso organizacijo, kot tudi po večini potovanja. Nekaj potovanj so mi delali družbo ljudje z različnih forumov, partnerke in podobno. Zaradi specifike potovanj ti znam zelo dobro odgovoriti na marsikatero vprašanje, od cen – kako sam doživim potovanje.

Termini potopisnih potovanj:

sezona 2013/14/15

 

Potopisna predavanja, ki so na voljo:

  • Kontakt za več informacij
  • Šri Lanka – dežela currya in hitrih avtobusov

Šri Lanka in popotovanje treh tednov v sliki in besedi. Na tokratnje potovanje po aziji sem se prvič podal skupaj s svojim dekletom, kar sigurno spremeni solo potovanja iz preteklosti 😉

Na Šri Lanko sva se podala v decemberskem času, kar za spremembo prinese pri nas mrzlo, ledeno zimo, tam pa 28 stopinj C. Dežela, ki je podobna pred tem obiskanim azijskim državam, kot npr. Filipini, Tajska in Malezija za mene niso prinesli neke nove podobe.  Vsekakor pa država hitrih avtobusov, za moje pojme najhitrejših do sedaj. Za spremembo sem jedel najboljši Curry in Fried Rice, kot specialnost te države. Načeloma pa dežela različnih sončnih zahodov, lepih kilometrskih plaž, čistega morja, prelepe narave in nenazadnje zanimivega potapljanja. V treh tednih sva naredila 12 čudovitih potopov, ki so drugačni od tistega kar sem videl do sedaj.
____
Potopisno predavanje o Šri Lanki je sestavljeno iz preko 450 fotografij narejenih z preprostim kompakt fotoaparatom in podvodno zelo popularno GoPro kamero. Fotografije same po sebi razločno govorijo o sami deželi in kako sva jo doživela sama. Naj omenim, da je bilo potovanje, kot že večina poprej organizirano v lastni režiji; brez 5* hotelov in air-con avtobusov. Za moje pojme je to res top doživetje ljudi, dežele in samega utripa. Na žalost sem bil malenkost razočaran nad deželo, saj ljudje ne govorijo veliko angleško, kar precej zmanjša možnost komunikacije.

Kljub temu je potopisno predavanje pripravljeno na hudomušen način in kot osebno doživetje; brez dolgočasnega opisa fotografij, saj le-te same po sebi dobro opišejo dogajanje na Šri Lanki.

  • Malezija malo drugače – potapljaški inštruktor

Malezija za vse, ki vam podvodni svet buri domišljijo…. Super zgodba v sliki in besedi.

Zgodba se prične oktobra 2012, kot brezposelna oseba v Sloveniji spakiram svoje stvari in se podam na 7-mesečno življenje v Malezijo. Začetna pozicija je bila Mabul, Sabah, Borneo – otoček katerega prehodiš v pičlih 20 minutah, pa vseeno mi ni bilo nikoli dolgčas. Neverjetno kakšne zgodbe pišejo ljudje, ki živijo tam okrog – Malezijci, Filipinci, Gipsiji in turisti.

Skozi fotografije bo predstavljena zgodba pokrajine, življenja ljudi; moja zgodba pa bo fotografije le-še povezala, saj bom predstavil svoj pogled na drugo kulturo in delo v tujini.

Malezija – potopisno predavanje

Včasih je bilo tudi težko in na žalost nimaš nikogar, se sliši smešno, ampak se zgodi, da se več kot mesec dni ne pogovarjaš slovensko. Delo inštruktorja je zagotovo zanimivo zaradi raznolikost podvodnega okolja, ki se nikakor ne more primerjati z našim Jadranom. Navadiš se živeti skromno in jesti riž 3-krat na dan; najbolj pa sem osebno pogrešal domače krofe 😉
____
Pripravljenih imam preko 400 zanimivih fotografij, tudi iz podvodnega sveta. Za zaključek pa še 9 minuten film, ki prikazuje izključno podvodni svet na TOP 10 potapljaški lokaciji Sipadan, Borneo, Malezija. Celotno predavanje traja v okvirih 45 minut.